Bolaget bakom Lottoland får varning och böter

Spelinspektionen kommer med en ny dom till ett spelbolag som man tycker har brutit mot regelverken för spel och vadhållning. Denna gången är det United Lottery Solutions som bland annat driver Lottoland.se.

Man har erbjudit lotterispel genom Eurojackpot trots att man enbart innehar en vadhållningslicens. Att erbjuda lotterispel är med andra ord inte tillåtet. Bolaget ska även ha tillhandahållit skraplotter online vilket heller inte är tillåtet under spellicensen.

Spelinspektionen skriver också att företaget har vidtagit åtgärder men att överträdelsen anses ha pågått under så pass lång tid att man klassar den som grov. Bolaget ska betala ett bötesbelopp på 700 000 kronor som baseras på överträdelsens grad och bolagets omsättning på den svenska marknaden.

Lämna en kommentar