100 spelbolag förväntas söka licens i Sverige

Vid årsskiftet bryts det svenska spelmonopolet och andra aktörer kan för första gången träda in på den svenska spelmarknaden. För att göra det krävs att bolagen söker en licens som innebär utökade kontroller och ansvar för spelbolagen.

Licenser för spelbolag i Sverige

Enligt en artikel i Dagens Nyheter förväntas över 100 olika spelbolag att ansöka om licensen som ger de inträde till den svenska spelmarknaden. Under onsdagen kommer Lotteriinspektionen att börja behandla ansökningar för de som från och med 1 januari vill verka på den svenska marknaden.

I artikeln har man pratat med Ismail Vali från iGaming Leaders som har lång erfarenhet av den svenska och utländska spelmarknaden. Ismail förutspår att över 100 bolag kommer att söka licensen medan Lotteriinspektion förväntar sig 50-70 ansökningar.

Omreglering av marknaden

Omregleringen av den svenska spelmarknaden innebär att de som innehar licensen kommer att behöva betala 400 000 kr för fem år, betala 18 procent i skatt samt följa utökade regler när det kommer till kundansvar och spelutbud.

Den svenska spelmarknaden omsatte under 2017 över 22 miljarder kronor. Det handlar med andra ord om en hel del extra skatteintäkter för Sverige efter att omregleringen av marknaden träder i kraft 2019.

Lämna en kommentar